Tarinoiden arkku

Ensiesitys vuonna 2011

Uskallatko työntää kätesi tarinoiden arkkuun? Mitä sieltä löytyy? Ehkä pieni metsäneläin tai kakkulapio tai vain pieni muna. Jokaisella esineellä on oma tarinansa ja laulunsa…

Tarinoiden arkku on laulun, soiton ja tarinankerronnan yhdistävä esitys. Eppel&Peppel vie kuulijansa tutustumaan metsän eläimiin, heidän tarinoihinsa ja lauluihinsa. Esityksen pohjana ovat suomalaiset kansansadut, joihin Eppel&Peppel on säveltänyt uutta kansanmusiikkia. Konsertti esittelee myös suomalaisia soittimia.

Esitys on suunnattu 3-8 vuotiaille.


Se oli hyvä se kuningatar, joka puhui oudosti.Elina 8v.

Tarinoiden Arkku - Maalla, meressä ja ilmassa

Ensiesitys 2016
Nyt Tarinoiden arkku vie kuulijansa uusiin seikkailuihin! Pääset tutustumaan metsän eläimiin, mutta myös nousemaan ilmaan lintujen mukana. Sukelletaan yhdessä vedenalaisiin maailmoihin. Kuka onkaan lintujen kuningas ja mitä tapahtui Niilalle, joka tapasi merenneitoja?

Tarinoiden arkku on laulun, soiton ja tarinankerronnan yhdistävä esitys. Esityksen pohjana ovat kansansadut, joihin Eppel&Peppel on säveltänyt uutta kansanmusiikkia. Konsertti esittelee myös suomalaisia soittimia. Esitys on suunnattu 3-8 vuotiaille, kesto n. 45 min

Stepan Doctorus Fantasticus

– Kuinka köyhästä Stepanista tuli kuuluisa lääkäri
(ensi-esitys suomeksi 2014, ruotsiksi 2017)

Köyhän Stepanin perheeseen syntyy 13 lapsi! Mutta mistä lapselle kummi? Stepan löytää kummin vastasyntyneelle pojalleen ja miehestä tulee kuuluisa lääkäri. Stepanin on kuitenkin noudatettava sovittuja ohjeita toimiessaan lääkärinä. Miten käy kun kuningas sairastuu ja Stepan kutsutaan kuninkaan linnaan? Onnistuuko Stepan huijaamaan Kuolemaa?

Stepan Doctorus Fantasticus on dramatisoitu tarinakonsertti. Tarinankertoja-muusikot maalaavat yleisön eteen maalaiskylän tunnelman ja kertovat vanhan kansansadun Stepanista ja hänen tiestään ryysyistä rikkauteen. Tarinaa rytmittävät esitystä varten sävelletyt musiikkikappaleet ja äänimaisemat. Esityksen jälkeen esiintyjät esittelevät esityksessä kuultuja soittimia ja vastaavat yleisön kysymyksiin.

7–12- vuotiaille, kesto n. 40 min


”Se oli hyvä, kun tuli välillä jännittäviä kohtia.” Santeri 8v.

Pojken på havets botten

(premiär 2015)

”Nie nedantorsdagkvällar slipper jag opp
men inte fler, inte fler
ingen finns i rike här
som kan laga ett sådant svärd
att hugga av dessa band
som drar mej från land”

Vem är pojken som blivit fastkedjad på havets botten? Varje torsdag kommer
han upp på stranden och sjunger, men han har inte många veckor kvar. Hur skall han kunna räddas? Det vet bara hans syster som arbetar som piga på kungens slott.

Målgrupp 6-12 år


Muuta

Työpaja

Eppel&Peppelin työpajassa keksitään yhdessä seikkailutarina jossa voi tapahtua ihan mitä vaan! Ja miltä tarinan eri paikoissa kuulostaa? Yhdessä luodaan äänimaisemia ja musiikkia tarinaan.

Työpajoja voidaan toteuttaa sekä päiväkoti- että kouluikäisten kanssa.

TarinaMusiikkiMyrsky

On uusi hanke joka toteutettiin pilottiprojektina Söderkulla skolassa Sipoossa keväällä 2017. Hanke vie tarinankerrontaa ja kansanmusiikkia kouluihin uudella tavalla. Jatkoa on luvassa!