Ohjelmisto

Rassel prassel pling

Miltä metsä, sauna ja moppi kuulostavat? Rassel prassel puss, Rassel prassel promenad ja Onnen kuplia soivat nyt musiikkina! Laulun, harmonin, huilujen, haitarin, lyömäsoittimien sekä saippukuplien siivittämänä Eppel&Peppel kutsuu kaksikieliselle musiikkimatkalle Hanna Lundströmin lastenrunojen maailmaan. Mukana myös Tittamari Marttisen suomenkieliset lorut.

Hur låter skogen, bastun och moppen? Rassel prassel puss, Rassel prassel promenad och Onnen kuplia klingar nu som musik! Med hjälp av sång, harmonium, flöjter, dragspel, slagverk och såpbubblor tar Eppel&Peppel oss med på en tvåspråkig musikalisk promenad genom Hanna Lundströms barnpoesiböcker.

Oskari Lehtonen, Mira Törmälä, Juulia Salonen & Kirsi Ojala. Päiväkodit ja perheet, kesto n. 40 min.

Ihmepyörä

Kun ihmepyörää pyöräyttää, tapahtuu – melkein mitä vaan! Ainakin tapahtuu laulu, tarina, runo ja soitto. Ehkä myös saippuakuplia, tanssia tai jotain hullunkurista! Hattupäinen apinalauma alkaa metelöidä ja sitten vietetään rottaprinsessan hienoja häitä.

Ihmepyörä on koko perheen esitys jossa yleisö pääsee vaikuttamaan esityksen kulkuun, eli pyöräyttämään Ihmepyörää.
3-8 v. kesto 30-45 min
Image
 

Tarinoiden arkku

Mukana jo vuodesta 2011
Tarinoiden arkku on laulun, soiton ja tarinankerronnan yhdistävä esitys. Eppel&Peppelin kanssa noustaan ilmaan lintujen mukana ja sukelletaan vedenalaisiin maailmoihin. Kuka onkaan lintujen kuningas ja mitä tapahtui Niilalle, joka tapasi merenneitoja? Uskallatko nostaa esineen tarinoiden arkusta? Mitä sieltä löytyy? Ehkä sininen purjevene, pieni pilli tai vain pieni muna. Jokaisella esineellä on oma tarinansa ja laulunsa.

Esityksen pohjana ovat kansansadut, joihin Eppel&Peppel on säveltänyt uutta kansanmusiikkia. Konsertti myös esittelee suomalaisia soittimia. Esitys on suunnattu 3-8 vuotiaille, kesto n. 45 min


Se oli hyvä se kuningatar, joka puhui oudosti.Elina 8v.

 

Stepan Doctorus Fantasticus

– Kuinka köyhästä Stepanista tuli kuuluisa lääkäri
(ensi-esitys suomeksi 2014, ruotsiksi 2017)

Köyhän Stepanin perheeseen syntyy 13 lapsi! Mutta mistä lapselle kummi? Stepan löytää kummin vastasyntyneelle pojalleen ja miehestä tulee kuuluisa lääkäri. Stepanin on kuitenkin noudatettava sovittuja ohjeita toimiessaan lääkärinä. Miten käy kun kuningas sairastuu ja Stepan kutsutaan kuninkaan linnaan? Onnistuuko Stepan huijaamaan Kuolemaa?

Stepan Doctorus Fantasticus on dramatisoitu tarinakonsertti. Tarinankertoja-muusikot maalaavat yleisön eteen maalaiskylän tunnelman ja kertovat vanhan kansansadun Stepanista ja hänen tiestään ryysyistä rikkauteen. Tarinaa rytmittävät esitystä varten sävelletyt musiikkikappaleet ja äänimaisemat. Esityksen jälkeen esiintyjät esittelevät esityksessä kuultuja soittimia ja vastaavat yleisön kysymyksiin.

7–12- vuotiaille, kesto n. 40 min


”Se oli hyvä, kun tuli välillä jännittäviä kohtia.” Santeri 8v.

 

Pojken på havets botten

(premiär 2015)

”Nie nedantorsdagkvällar slipper jag opp
men inte fler, inte fler
ingen finns i rike här
som kan laga ett sådant svärd
att hugga av dessa band
som drar mej från land”

Vem är pojken som blivit fastkedjad på havets botten? Varje torsdag kommer
han upp på stranden och sjunger, men han har inte många veckor kvar. Hur skall han kunna räddas? Det vet bara hans syster som arbetar som piga på kungens slott.

Målgrupp 6-12 år


Muuta

Työpaja

Eppel&Peppelin työpajassa keksitään yhdessä seikkailutarina jossa voi tapahtua ihan mitä vaan! Ja miltä tarinan eri paikoissa kuulostaa? Yhdessä luodaan äänimaisemia ja musiikkia tarinaan.

Työpajoja voidaan toteuttaa sekä päiväkoti- että kouluikäisten kanssa.

Tarinaratsia

Eppel&Peppel on mukana Rävsson Companyn Tarinaratsiahankkeessa 2019-2021. Hanke vie tarinankerrontaa ja kansanmusiikkia kouluihin uudella tavalla. Lue lisää Rävsson Companyn sivuilta!