Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/eppelpep/public_html/wp-content/plugins/custom-facebook-feed/inc/CFF_Utils.php on line 633

På svenska

Musik och berättelser

Olika flöjter och kantele. Harmonium och dragspel. Urgamla instrument och berättelser – ny musik och en ny tolkning! I Eppel&Peppels konserter och föreställningar blir musiken, sången och berättandet en enda fängslande helhet.

Berättarkonsten passar i alla rum, den kommer till publiken. Den behöver inga stora scenografier eller produktionsmaskineri. Berättelser med musik skapar upplevelser nästan ur tomma intet. Berättandet passar alla.

Facebook:

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

2 years ago

Eppel&Peppel
Ett härligt kalas i Borgå idag med fyraåringar och deras familjer. Fantasihjulet snurrade med Ellu och Kirsi. Tack för inbjudan Borgå svenska domkyrkoförsamlingen! ... See MoreSee Less
View on Facebook

Barnen tyckte att det var roligt med såpbubblor och roligt när de snurrade på hjulet. Roligt att det var på båda språken, om man inte kan allt på svenska kunde man förstå när de pratade finska också. Vi vuxna tyckte att det var en mycket bra sammanvävd story, med musik, språk och växelverkan. Mångsidig och rolig. Margareta Rosenback-Eklund, Alvägens daghem

Vem är vi?

Kirsi Ojala

Kirsi är en musiker och pedagog från Borgå. I Eppel&Peppel spelar hon folkliga blåsinstrument, tramporgel och slagverk samt sjunger, berättar, komponerar och arrangerar.

Kirsi är utexaminerad musikmagister från Sibelius akademin. Hon är också specialutbildad till expert inom tillämpad- och deltagande konst. Kirsi har mycket erfarenhet av att jobba med olika ålders publik både som musiker och pedagog. Hon har medverkat i både nationella och internationella skapande samarbetsprojekt. Hon har spelat in spelmusik för Rovio Entertainment, hon har bandat in mormödrars sång i Viena-Karelen, samt uppträtt på festivaler i bl.a. Italien, Tyskland och Vietnam. Kirsi har stått på scenen förutom på klubbar och konsertsalar även på ovanliga ställen såsom i skogen, i sjön, i museum och i privata hem på Island och i Danmark.

Andra ensembler som Kirsi medverkar i är bl.a. Wind on Wind, Tuultenpesä, Sähköpaimen och FluteMachine.

kirsiojala.com

Juulia Björn

Juulia är en sångare, berättare och musiker som numera bor i Helsingfors. I Eppel&Peppel sjunger hon, berättar, spelar kantele och tramporgel samt komponerar och arrangerar.

Juulia är utexaminerad musikmagister från Sibelius akademin. Hon har också en specialutbildning i publikarbetsledarskap och studier i pedagogik, berättande och Arts Management. Juulia är en erfaren och inspirerande pedagog som har jobbat med alla åldrar. Hon är insatt i nordisk folkmusik och rör sig gärna i gränslandet mellan berättande och musik. Barnkultur i alla sina former och tvärkonstnärliga projekt ligger nära hennes hjärta. Juulia planerar gärna stora helheter och funderar på dramaturgin.

Andra ensembler som Juulia medverkar i är Juulia Salonen Trio, Hertta och Ikuisen ikävän orkesteri.

juuliasalonen.net

Medverkande

Ilkka Heinonen
Oskari Lehtonen
Mira Törmälä
Ellu Öhman
Kirsi Vinkki

Rassel prassel pling

Hur låter skogen, bastun och moppen? Böckerna Rassel prassel puss och Rassel prassel promenad klingar nu som musik! Med hjälp av sång, tramporgel, flöjter, dragspel, slagverk och såpbubblor tar Eppel&Peppel oss med på en tvåspråkig musikalisk promenad genom Hanna Lundströms barnpoesi.

För daghem och familjer, ca 40 min.

Sagokistan

på turné från 2011

Eppel&Peppel tar dig med ut i skogen för att träffa skogens djur, på en flygtur med fåglarna och ner till havets botten. Vem blir vald till fåglarnas kung? Och hur gick det för Niila som fick träffa en sjöjungfru? Vågar du lyfta på locket till sagokistan? Vad hittar du där? Kanske blå segelbåt, en lite visselpipa eller bara ett litet ägg. Varje föremål har sin egen historia och visa…

Sagokistan är en föreställning med sång, spel och berättande. Föreställningen baserar sig folksagor med ny folkmusik komponerad av Eppel&Peppel. Konserten presenterar också finska folkmusikinstrument.

För 3-8 åringar, längd ca. 45 min
Kontakta oss för videomaterial på svenska.

Pojken på havets botten

2015

”Nie nedantorsdagkvällar slipper jag opp
men inte fler, inte fler
ingen finns i rike här
som kan laga ett sådant svärd
att hugga av dessa band
som drar mej från land”

Vem är pojken som blivit fastkedjad på havets botten? Varje torsdag kommer
han upp på stranden och sjunger, men han har inte många veckor kvar. Hur skall han kunna räddas? Det vet bara hans syster som arbetar som piga på kungens slott.

För 6-12 åringar, längd 30 min

Stepan Doctorus Fantasticus

– eller hur den fattige Stepan blev en framgångsrik läkare

på turné från 2017 på svenska

Den fattige Stepans familj växer igen: det trettonde barnet! Hur ska de hitta en gudfar åt barnet? Stepan hittar trots allt en gudfar och blir en framgångsrik läkare. Men i sitt arbete måste han följa de givna reglerna. Hur går det när självaste kungen insjuknar och Stepan kallas till slottet? Kan Stepan lura Döden?

Stepan Doctorus Fantasticus är en dramatiserad berättarkonsert. Berättarmusikerna målar upp en bild av en liten by och berättar en gammal folksaga om Stepan och hans liv från en fattiglapp till en rik man. Musiken som är komponerad för föreställningen ger djup åt berättelsen. Efter föreställningen kan musikerna berätta om instrumenten och svara på publikens frågor.

För lågstadier, längd ca. 40 min min

Verkstad

I Eppel&Peppels verkstad hittar vi tillsammans på en berättelse där det kan hända vad som helst! Och hur låter det? Tillsammans skapar vi ljudlandskap och musik till berättelsen.

Verkstaden passar både för skol- och dagisbarn.

Berättarrazzia

Eppel&Peppel medverkar i Rävsson Compnays projekt Berättarrazzia. Projektet tar folkmusik och berättande till skolor på ett nytt sätt. Läs mera på Rävsson Companys webbplats!

Lämmin kiitoksemme vielä kauniista, mielenkiintoisesta ja koskettavasta tarinahetkestä koulullamme. Pidimme siitä oppilaitteni kanssa todella paljon!!! Musiikki oli niin kauniisti toteutettu; rauhoittavaa, mutta tunnelmaltaan vangitsevaa.... Tarina oli juuri sopivan mittainen ja hauskasti toteutettu. Ihana hetki kaiken puolin. Olette todella taitavia! Eeva Simolin, Tolkkisten koulu